De president van de ECB, Trichet, gaf in zijn toelichting aan dat het inflatierisico op de korte termijn wat is toegenomen, maar dat het rentetarief van 1% nog steeds passend is.

In reactie op deze uitspraken steeg de Duitse 10-jaars rente intraday met 7 basispunten naar 3,09% om daarna weer terug te vallen naar 3,06%, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

De euro steeg naar $ 1,3279 (van $ 1,3206 vóór de persconferentie). De ECB is nog steeds actief staatsleningen aan het kopen, maar wil volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen toelichting geven op de aangekochte hoeveelheden of in welke landen ze actief is.

De president van de ECB, Trichet, gaf in zijn toelichting aan dat het inflatierisico op de korte termijn wat is toegenomen, maar dat het rentetarief van 1% nog steeds passend is. In reactie op deze uitspraken steeg de Duitse 10-jaars rente intraday met 7 basispunten naar 3,09% om daarna weer terug te vallen naar 3,06%, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. De euro steeg naar $ 1,3279 (van $ 1,3206 vóór de persconferentie). De ECB is nog steeds actief staatsleningen aan het kopen, maar wil volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen toelichting geven op de aangekochte hoeveelheden of in welke landen ze actief is.