De Europese Centrale Bank heeft volgens Gijsels nu een lijn in het zand getrokken rond Portugal en zegt: tot daar en niet verder. Achterliggende bedoeling is uiteraard om Spanje niet in de problemen te brengen.

De ECB kan niet het risico lopen om één of meer landen failliet te laten gaan, met het risico op een heruitgave van de ondergang van Lehman Brothers geconfronteerd te worden.

De centrale banken en de overheden zijn er tot dusver in geslaagd om het systeem recht te houden, maar zijn er anderzijds niet in geslaagd om de situatie te normaliseren. Dat betekent dat 2011 een jaar zal worden dat vooral in het teken van de centrale banken zal staan.

De Europese Centrale Bank heeft volgens Gijsels nu een lijn in het zand getrokken rond Portugal en zegt: tot daar en niet verder. Achterliggende bedoeling is uiteraard om Spanje niet in de problemen te brengen. De ECB kan niet het risico lopen om één of meer landen failliet te laten gaan, met het risico op een heruitgave van de ondergang van Lehman Brothers geconfronteerd te worden. De centrale banken en de overheden zijn er tot dusver in geslaagd om het systeem recht te houden, maar zijn er anderzijds niet in geslaagd om de situatie te normaliseren. Dat betekent dat 2011 een jaar zal worden dat vooral in het teken van de centrale banken zal staan.