Na de vorige vergadering van de ECB bevestigde Draghi dit min of meer, maar liet hij uitschijnen dat de ECB nog nadacht over mogelijke ingrepen.

Ondertussen zijn de economische indicatoren nog verder aan het verslechteren. Waar enkele maanden geleden nog bij heel wat mensen de hoop leefde dat de eurozone vanaf de lente stilaan terug wat bescheiden groei zou laten optekenen, is die hoop ondertussen volledig vervlogen.

De jongste vertrouwensindicatoren suggereren dat de regio in recessie blijft hangen, en dat zelfs de Duitse economie opnieuw in de gevarenzone komt.

De komende dagen vallen allicht nog wat tegenvallende economische cijfers over Europa te verwachten. De aanslepende recessie zal de ECB uiteindelijk toch overtuigen om de rente verder te verlagen.

Die stap zet ze waarschijnlijk volgende week (wat ze eigenlijk al veel eerder had moeten doen gezien de toestand van de euro-economie).

Na de vorige vergadering van de ECB bevestigde Draghi dit min of meer, maar liet hij uitschijnen dat de ECB nog nadacht over mogelijke ingrepen. Ondertussen zijn de economische indicatoren nog verder aan het verslechteren. Waar enkele maanden geleden nog bij heel wat mensen de hoop leefde dat de eurozone vanaf de lente stilaan terug wat bescheiden groei zou laten optekenen, is die hoop ondertussen volledig vervlogen. De jongste vertrouwensindicatoren suggereren dat de regio in recessie blijft hangen, en dat zelfs de Duitse economie opnieuw in de gevarenzone komt. De komende dagen vallen allicht nog wat tegenvallende economische cijfers over Europa te verwachten. De aanslepende recessie zal de ECB uiteindelijk toch overtuigen om de rente verder te verlagen. Die stap zet ze waarschijnlijk volgende week (wat ze eigenlijk al veel eerder had moeten doen gezien de toestand van de euro-economie).