Algemeen wordt namelijk verwacht dat de Europese Centrale Bank het geweer van schouder gaat veranderen en in het spoor van de Amerikaanse centrale bank nu ook de geldpersen aan het werk gaat zetten.

Bruno Verstraete van Nautilus Capital is van mening dat hierdoor de koers van de euro onder druk zal komen te staan, wat de Duitse exportgerichte economie een duwtje in de rug gaat geven.

Geld drukken is volgens Verstraete één van de weinige manieren waarop de Europese periferie kan worden gered. De Duitsers zijn eigenlijk tegen, maar zullen overstag moeten gaan wanneer ze beseffen hoezeer de Duitse banken in de problemen zitten.

Verstraete is van mening dat de aankondiging van het plan een positief effect op de beurskoersen kan hebben. Hij adviseert echter om de aandelen uit de eurozone nog even links te laten liggen. Die worden pas interessant wanneer de geldpersen daadwerkelijk draaien.

Algemeen wordt namelijk verwacht dat de Europese Centrale Bank het geweer van schouder gaat veranderen en in het spoor van de Amerikaanse centrale bank nu ook de geldpersen aan het werk gaat zetten. Bruno Verstraete van Nautilus Capital is van mening dat hierdoor de koers van de euro onder druk zal komen te staan, wat de Duitse exportgerichte economie een duwtje in de rug gaat geven. Geld drukken is volgens Verstraete één van de weinige manieren waarop de Europese periferie kan worden gered. De Duitsers zijn eigenlijk tegen, maar zullen overstag moeten gaan wanneer ze beseffen hoezeer de Duitse banken in de problemen zitten. Verstraete is van mening dat de aankondiging van het plan een positief effect op de beurskoersen kan hebben. Hij adviseert echter om de aandelen uit de eurozone nog even links te laten liggen. Die worden pas interessant wanneer de geldpersen daadwerkelijk draaien.