De Ierse weigering om een Europees reddingsplan te aanvaarden, heeft de ECB er toe gedwongen om meer obligaties aan te kopen en om meer geld aan de banken te lenen.

De Europese Centrale Bank dreigt met andere woorden haar onafhankelijkheid kwijt te raken en dat is precies waar Axel Weber een half jaar geleden voor waarschuwde. Uiteindelijk dreigt de centrale bank aan handen en voeten gebonden te raken.

Joerg Kraemer, hoofdeconoom bij Commerzbank AG in Frankfurt, waarschuwt dat de ECB nu tussenbeide moeten komen telkens wanneer de stress rond de Europese begroting toeneemt.

De ECB wil echter niet meer risico's op haar balans te nemen. Een overbeladen balans was precies de grote vrees van Axel Weber.

De Ierse weigering om een Europees reddingsplan te aanvaarden, heeft de ECB er toe gedwongen om meer obligaties aan te kopen en om meer geld aan de banken te lenen. De Europese Centrale Bank dreigt met andere woorden haar onafhankelijkheid kwijt te raken en dat is precies waar Axel Weber een half jaar geleden voor waarschuwde. Uiteindelijk dreigt de centrale bank aan handen en voeten gebonden te raken. Joerg Kraemer, hoofdeconoom bij Commerzbank AG in Frankfurt, waarschuwt dat de ECB nu tussenbeide moeten komen telkens wanneer de stress rond de Europese begroting toeneemt. De ECB wil echter niet meer risico's op haar balans te nemen. Een overbeladen balans was precies de grote vrees van Axel Weber.