Bini Smaghi wijst er op dat de economie geleidelijk aan herstelt, waardoor er minder behoefte is om de rente zo laag te houden. De ECB hanteert sinds mei 2009 al een basisrente van 1%.

Ook Europa wordt geconfronteerd met meer inflatie, hoewel de inflatiedruk nog niet zo groot is als in de emerging markets. Mogelijk zal de ECB in de tweede helft van dit jaar haar basisrente gaan optrekken.

Algemeen wordt aangenomen dat de ECB eerder dan de FED haar basisrente gaat verhogen. De Amerikaanse economie bank wordt namelijk nog steeds geconfronteerd met een hoge werkloosheidsgraad.

Bini Smaghi wijst er op dat de economie geleidelijk aan herstelt, waardoor er minder behoefte is om de rente zo laag te houden. De ECB hanteert sinds mei 2009 al een basisrente van 1%. Ook Europa wordt geconfronteerd met meer inflatie, hoewel de inflatiedruk nog niet zo groot is als in de emerging markets. Mogelijk zal de ECB in de tweede helft van dit jaar haar basisrente gaan optrekken. Algemeen wordt aangenomen dat de ECB eerder dan de FED haar basisrente gaat verhogen. De Amerikaanse economie bank wordt namelijk nog steeds geconfronteerd met een hoge werkloosheidsgraad.