Gertrude Tumpel-Gugerell en Yves Mersch van de ECB zijn beiden van mening dat de evolutie van de inflatie nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden.

Dergelijke uitspraken worden normaliter gelinkt aan een renteverhoging. ECB president Jean-Claude Trichet verklaarde gisteren aan het Europees parlement dat hij niets had toe te voegen aan zijn verklaring van 3 maart.

Dat betekent dat Trichet eveneens voorstander blijft van een verhoging van de rente. In de afgelopen dagen werd de kans op een Europese renteverhoging kleiner ingeschat, dit naar aanleiding van de aardbeving in Japan.

Gertrude Tumpel-Gugerell en Yves Mersch van de ECB zijn beiden van mening dat de evolutie van de inflatie nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden. Dergelijke uitspraken worden normaliter gelinkt aan een renteverhoging. ECB president Jean-Claude Trichet verklaarde gisteren aan het Europees parlement dat hij niets had toe te voegen aan zijn verklaring van 3 maart. Dat betekent dat Trichet eveneens voorstander blijft van een verhoging van de rente. In de afgelopen dagen werd de kans op een Europese renteverhoging kleiner ingeschat, dit naar aanleiding van de aardbeving in Japan.