Recente veranderingen in regelgeving op het gebied van belonen naar prestatie binnen de financiële sector zorgen er bovendien voor dat er internationaal een discrepantie ontstaat tussen de regio's.

Voor Europese banken gelden striktere regels dan voor banken in Noord-Amerika of in de 'emerging markets' (Azië en Zuid-Amerika).

Dat maakt het voor Europese banken en verzekeraars lastig om talent van buiten de regio aan te trekken, simpelweg omdat de beloning niet gelijkwaardig is aan wat men in de rest van de wereld aanbiedt.

Resultaat? Banken en verzekeraars gaan op zoek naar creatieve manieren om het wegvallen van de bonussen te compenseren en het totale verloningspakket op een gelijk niveau te houden.

Recente veranderingen in regelgeving op het gebied van belonen naar prestatie binnen de financiële sector zorgen er bovendien voor dat er internationaal een discrepantie ontstaat tussen de regio's. Voor Europese banken gelden striktere regels dan voor banken in Noord-Amerika of in de 'emerging markets' (Azië en Zuid-Amerika). Dat maakt het voor Europese banken en verzekeraars lastig om talent van buiten de regio aan te trekken, simpelweg omdat de beloning niet gelijkwaardig is aan wat men in de rest van de wereld aanbiedt. Resultaat? Banken en verzekeraars gaan op zoek naar creatieve manieren om het wegvallen van de bonussen te compenseren en het totale verloningspakket op een gelijk niveau te houden.