Kijken we naar de aandelen die het de afgelopen maanden goed hebben gedaan dan ondersteunt dat deze stelling. Koploper met 12% stijging sinds begin juni is ING.

Ook de financials UBS en BNP Paribas staan bij de winnaars. Het vertrouwen in de financiële waarden lijkt steeds groter te worden.

Bij de dalers staan relatief veel "defensieve" waarden. Reckitt Benckiser daalde met 8,7% en Unilever zelfs met 11%. Slechtste zomer aandeel was Sanofi. Dit aandeel daalde ruim 13%.

Het grootse deel van de daling kwam begin augustus. Het was een combinatie van licht tegenvallende cijfers en problemen in China.

Voor elk farmaceutisch bedrijf is deze markt uit demografisch oogpunt natuurlijk erg aantrekkelijk. In juli bleek dat het Britse GlaxoSmithKline zich wellicht schuldig had gemaakt aan omkoping.

Ook de kantoren van Sanofi werden door de Chinese autoriteiten

bezocht en er loopt een formeel onderzoek. De afgelopen week verloor de koers verder terrein door opmerkingen van grootaandeelhouder L'Oréal.

Kijken we naar de aandelen die het de afgelopen maanden goed hebben gedaan dan ondersteunt dat deze stelling. Koploper met 12% stijging sinds begin juni is ING. Ook de financials UBS en BNP Paribas staan bij de winnaars. Het vertrouwen in de financiële waarden lijkt steeds groter te worden. Bij de dalers staan relatief veel "defensieve" waarden. Reckitt Benckiser daalde met 8,7% en Unilever zelfs met 11%. Slechtste zomer aandeel was Sanofi. Dit aandeel daalde ruim 13%. Het grootse deel van de daling kwam begin augustus. Het was een combinatie van licht tegenvallende cijfers en problemen in China. Voor elk farmaceutisch bedrijf is deze markt uit demografisch oogpunt natuurlijk erg aantrekkelijk. In juli bleek dat het Britse GlaxoSmithKline zich wellicht schuldig had gemaakt aan omkoping. Ook de kantoren van Sanofi werden door de Chinese autoriteiten bezocht en er loopt een formeel onderzoek. De afgelopen week verloor de koers verder terrein door opmerkingen van grootaandeelhouder L'Oréal.