Winstnemingen op de Europese beurzen komen niet echt uit de lucht gevallen, in de afgelopen dagen was het bijzonder hard gegaan.

De Stoxx Europe Index 600 realiseerde over de afgelopen twee dagen een winst van 3,10%, waardoor sommige beleggers zich geroepen voelen om een deel van de winsten van de tafel te rapen.

De stijging was ingegeven door de beter dan verwachte bedrijfsresultaten en door de verwachting dat de Europese Centrale Bank volgende week haar basisrente zal verlagen. De vandaag bekendgemaakte bedrijfsresultaten vielen echter niet allemaal mee, wel integendeel.

Winstnemingen op de Europese beurzen komen niet echt uit de lucht gevallen, in de afgelopen dagen was het bijzonder hard gegaan. De Stoxx Europe Index 600 realiseerde over de afgelopen twee dagen een winst van 3,10%, waardoor sommige beleggers zich geroepen voelen om een deel van de winsten van de tafel te rapen. De stijging was ingegeven door de beter dan verwachte bedrijfsresultaten en door de verwachting dat de Europese Centrale Bank volgende week haar basisrente zal verlagen. De vandaag bekendgemaakte bedrijfsresultaten vielen echter niet allemaal mee, wel integendeel.