Het late technische herstel op Wall Street gisterenavond heeft opnieuw kopers naar de markt gebracht. De Dow Jones sloot 6,7% hoger af op 8800. Eerder op de sessie ging de index even onder de 8000. Een herstel van meer dan 10% van het dieptepunt dus. Die spectaculaire ommekeer duwde ook de Aziatische markten gemiddeld 2,5% hoger.

De forse koersstijgingen gingen ook gepaard met een herstel van de grondstoffen. Zo kon olie stijgen van 54 tot 58 USD per vat. Vandaag presteert de grondstoffensector met een winst van 4,5% dan ook het sterkst op de Europese beurzen.

In tegenstelling tot de voorbije dagen kunnen beleggers zich optrekken aan gunstig bedrijfsnieuws, vooral uit Franse hoek. Bouwgroep Vinci boekte een omzetgroei van 10% in het derde kwartaal en bevestigde haar verwachtingen voor de rest van het jaar. Dit laatste is al een hele prestatie. Het aandeel stijgt met 7%, net als Crédit Agricole dat zijn winst in het voorbije kwartaal minder sterk zag terugvallen dan verwacht.

Op de beurs van Brussel gaat alle aandacht naar Dexia. In het derde kwartaal moest de bank een verlies van 1,5 miljard EUR toestaan. Daarnaast gaat het gezonde deel van zijn herverzekeraar FSA verkopen voor 722 miljoen USD aan het Amerikaanse Assured Gauranty; De portefeuille met toxische producten ter waarde van 16,5 miljard USD blijven wel onder de Dexia-koepel. Een deel daarvan krijgt ook staatsgarantie. Dexia gaat zich nu weer concentreren op zijn kernactiviteit: het financiering van individuen en lokale overheden.

De markt weet niet goed wat het aan moet met de gemengde signalen vandaar het zeer volatiele koersverloop. Net na opening ging het aandeel 10% hoger om een uur later 10% onder het slotniveau van gisteren te belanden; Net voor de middag bedroeg het verlies 6%.

Het late technische herstel op Wall Street gisterenavond heeft opnieuw kopers naar de markt gebracht. De Dow Jones sloot 6,7% hoger af op 8800. Eerder op de sessie ging de index even onder de 8000. Een herstel van meer dan 10% van het dieptepunt dus. Die spectaculaire ommekeer duwde ook de Aziatische markten gemiddeld 2,5% hoger. De forse koersstijgingen gingen ook gepaard met een herstel van de grondstoffen. Zo kon olie stijgen van 54 tot 58 USD per vat. Vandaag presteert de grondstoffensector met een winst van 4,5% dan ook het sterkst op de Europese beurzen.In tegenstelling tot de voorbije dagen kunnen beleggers zich optrekken aan gunstig bedrijfsnieuws, vooral uit Franse hoek. Bouwgroep Vinci boekte een omzetgroei van 10% in het derde kwartaal en bevestigde haar verwachtingen voor de rest van het jaar. Dit laatste is al een hele prestatie. Het aandeel stijgt met 7%, net als Crédit Agricole dat zijn winst in het voorbije kwartaal minder sterk zag terugvallen dan verwacht. Op de beurs van Brussel gaat alle aandacht naar Dexia. In het derde kwartaal moest de bank een verlies van 1,5 miljard EUR toestaan. Daarnaast gaat het gezonde deel van zijn herverzekeraar FSA verkopen voor 722 miljoen USD aan het Amerikaanse Assured Gauranty; De portefeuille met toxische producten ter waarde van 16,5 miljard USD blijven wel onder de Dexia-koepel. Een deel daarvan krijgt ook staatsgarantie. Dexia gaat zich nu weer concentreren op zijn kernactiviteit: het financiering van individuen en lokale overheden.De markt weet niet goed wat het aan moet met de gemengde signalen vandaar het zeer volatiele koersverloop. Net na opening ging het aandeel 10% hoger om een uur later 10% onder het slotniveau van gisteren te belanden; Net voor de middag bedroeg het verlies 6%.