Deze week vinden de maandelijkse vergaderingen van de Eurogroup en van Ecofin plaats, meer bepaald op donderdag en op vrijdag. Volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas moeten op die meetings geen ingrijpende beslissingen worden verwacht, spectaculair nieuws hangt er dus niet in de lucht.

Dat kan ook moeilijk met de top van de Europese Unie op 27 en 28 juni agenda voor de boeg. Toch is de agenda voor de Eurogroup- en Ecofin-meetings goed gevuld, een deel van de meeting zal ongetwijfeld worden gebruikt als voorbereiding voor de EU-top.

Deze week vinden de maandelijkse vergaderingen van de Eurogroup en van Ecofin plaats, meer bepaald op donderdag en op vrijdag. Volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas moeten op die meetings geen ingrijpende beslissingen worden verwacht, spectaculair nieuws hangt er dus niet in de lucht. Dat kan ook moeilijk met de top van de Europese Unie op 27 en 28 juni agenda voor de boeg. Toch is de agenda voor de Eurogroup- en Ecofin-meetings goed gevuld, een deel van de meeting zal ongetwijfeld worden gebruikt als voorbereiding voor de EU-top.