De beleggers vluchten opnieuw naar de veiligheid van euro's en goud. Het sentiment wordt verder aangetast door de publicatie vanmorgen van tegenvallende macro-economische cijfers.

Een belangrijke afwezige op het vlak van een expansieve monetaire politiek blijft volgens professor Stefan Duchateau inderdaad de Chinese overheid die een rentedaling voor zich uit blijft schuiven.

Spijtig, maar niet ten onrechte overigens: het gevaar voor een oververhitting van de lokale economie schatten we weliswaar niet zo hoog in maar de voedselinflatie blijft een bedreiging vormen, zeker nu op de internationale markten de prijsontwikkeling opnieuw de verkeerde kant opgaat.

Op dit moment vormt dit nog geen beletsel voor de prognose van een globaal economisch herstel in 2014, tenzij de Chinese groei nog verder zou wegglijden.

Maar op dat moment zal de Overheid toch verplicht zijn in te grijpen en het risico nemen op verdere ontaarding van de voedselprijzen.

De beleggers vluchten opnieuw naar de veiligheid van euro's en goud. Het sentiment wordt verder aangetast door de publicatie vanmorgen van tegenvallende macro-economische cijfers. Een belangrijke afwezige op het vlak van een expansieve monetaire politiek blijft volgens professor Stefan Duchateau inderdaad de Chinese overheid die een rentedaling voor zich uit blijft schuiven. Spijtig, maar niet ten onrechte overigens: het gevaar voor een oververhitting van de lokale economie schatten we weliswaar niet zo hoog in maar de voedselinflatie blijft een bedreiging vormen, zeker nu op de internationale markten de prijsontwikkeling opnieuw de verkeerde kant opgaat. Op dit moment vormt dit nog geen beletsel voor de prognose van een globaal economisch herstel in 2014, tenzij de Chinese groei nog verder zou wegglijden. Maar op dat moment zal de Overheid toch verplicht zijn in te grijpen en het risico nemen op verdere ontaarding van de voedselprijzen.