De Euro Stoxx 50 geeft zowat anderhalf procent prijs, terwijl op de valutamarkten de koers van de euro met de kaap van 1,30 euro flirt.

De Brusselse beurs doet het iets beter, de BEL 20 beperkt het verlies tot iets meer dan een half procent. Mobistar gaat nog steeds voluit, terwijl de trading update van Umicore wordt gewogen en te licht bevonden. Ook Solvay ligt binnen de BEL 20 zwak op koers.

Umicore handhaaft guidance

Marc Grynberg, CEO Umicore gaf vanmorgen volgende toelichting op de trading update: "Umicore blijft goed presteren en hield stand in de meer uitdagende economische omgeving. Het is echter nodig om de productie- en kostenbasis aan te passen voor die activiteiten die het meest getroffen worden door de economische terugval. We zullen dit met de nodige snelheid doen. Onze langetermijnstrategie wordt niet beïnvloed door het economische klimaat en we blijven investeren in groeiprojecten in onze verschillende activiteiten."

De huidige economische omstandigheden zullen waarschijnlijk voortzetten in de meeste eindmarkten van Performance Materials en Energy Materials. Catalysis zal de gevolgen van de vertraging in de Europese auto-industrie wellicht verder voelen.

Daarnaast zullen de bevoorradingsvoorwaarden en winstgevendheid in Recycling naar verwachting sterk blijven in het vierde kwartaal.

Ondanks een moeilijkere economische omgeving voor heel wat van Umicore's activiteiten, verwacht Umicore nog steeds dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar in de vork van € 370 tot € 390 miljoen, zoals opgegeven in juli, zal uitkomen, overeenkomend met een EBITDA van meer dan € 500 miljoen.

De Euro Stoxx 50 geeft zowat anderhalf procent prijs, terwijl op de valutamarkten de koers van de euro met de kaap van 1,30 euro flirt. De Brusselse beurs doet het iets beter, de BEL 20 beperkt het verlies tot iets meer dan een half procent. Mobistar gaat nog steeds voluit, terwijl de trading update van Umicore wordt gewogen en te licht bevonden. Ook Solvay ligt binnen de BEL 20 zwak op koers. Umicore handhaaft guidanceMarc Grynberg, CEO Umicore gaf vanmorgen volgende toelichting op de trading update: "Umicore blijft goed presteren en hield stand in de meer uitdagende economische omgeving. Het is echter nodig om de productie- en kostenbasis aan te passen voor die activiteiten die het meest getroffen worden door de economische terugval. We zullen dit met de nodige snelheid doen. Onze langetermijnstrategie wordt niet beïnvloed door het economische klimaat en we blijven investeren in groeiprojecten in onze verschillende activiteiten." De huidige economische omstandigheden zullen waarschijnlijk voortzetten in de meeste eindmarkten van Performance Materials en Energy Materials. Catalysis zal de gevolgen van de vertraging in de Europese auto-industrie wellicht verder voelen. Daarnaast zullen de bevoorradingsvoorwaarden en winstgevendheid in Recycling naar verwachting sterk blijven in het vierde kwartaal. Ondanks een moeilijkere economische omgeving voor heel wat van Umicore's activiteiten, verwacht Umicore nog steeds dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar in de vork van € 370 tot € 390 miljoen, zoals opgegeven in juli, zal uitkomen, overeenkomend met een EBITDA van meer dan € 500 miljoen.