Het verlies voor de BEL 20 beperkt zich tot ongeveer 1%. Op de valutamarkten breekt de koers van de euro weer door boven het niveau van 1,29 dollar.

De wereldeconomie bevindt zich volgens het analistenteam van KBC in een fase van groeiflauwte. Terwijl de Amerikaanse economie geleidelijk aan zijn genezing voortzet, blijft Europa voorlopig in recessie. Niettemin lag het dieptepunt van die recessie allicht in het vierde kwartaal van 2012.

De opvallende beleidsommezwaai door de Bank of Japan werpt alvast zijn eerste vruchten af. In het eerste kwartaal groeide de Japanse economie het sterkst van alle ontwikkelde economieën, de vraag luidt uiteraard of dit groeitempo ook in de toekomst kan worden vastgehouden.

Het verlies voor de BEL 20 beperkt zich tot ongeveer 1%. Op de valutamarkten breekt de koers van de euro weer door boven het niveau van 1,29 dollar. De wereldeconomie bevindt zich volgens het analistenteam van KBC in een fase van groeiflauwte. Terwijl de Amerikaanse economie geleidelijk aan zijn genezing voortzet, blijft Europa voorlopig in recessie. Niettemin lag het dieptepunt van die recessie allicht in het vierde kwartaal van 2012. De opvallende beleidsommezwaai door de Bank of Japan werpt alvast zijn eerste vruchten af. In het eerste kwartaal groeide de Japanse economie het sterkst van alle ontwikkelde economieën, de vraag luidt uiteraard of dit groeitempo ook in de toekomst kan worden vastgehouden.