Ondanks de aanhoudend grote sociale onrust duiken er toch steeds meer signalen op die er op kunnen wijzen dat de situatie in Griekenland min of meer stabiliseert. Economisch is de bodem misschien nog niet bereikt, maar de snelheid van de terugval is toch afgeremd.

De toezichthouders hebben, gezien de grotere stabiliteit, beslist om het verbod op short-selling van aandelen op te heffen, uitzondering gemaakt voor de aandelen van de Griekse banken. Het verbod werd zeven maanden geleden opgelegd, banken shorten blijft voorlopig tot 30 april verboden.

Ondanks de aanhoudend grote sociale onrust duiken er toch steeds meer signalen op die er op kunnen wijzen dat de situatie in Griekenland min of meer stabiliseert. Economisch is de bodem misschien nog niet bereikt, maar de snelheid van de terugval is toch afgeremd. De toezichthouders hebben, gezien de grotere stabiliteit, beslist om het verbod op short-selling van aandelen op te heffen, uitzondering gemaakt voor de aandelen van de Griekse banken. Het verbod werd zeven maanden geleden opgelegd, banken shorten blijft voorlopig tot 30 april verboden.