De zeer lage inflatiemetingen over de afgelopen maanden zullen de ECB volgens professor Stefan Duchateau overigens aanzetten tot verdere maatregelen om de korte termijnrente nog verder te drukken. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor wie zou wachten op hogere vergoedingen op het spaarrekeningen).

De verbeterde economische vooruitzichten die vervat zitten in de meest recente Europese conjunctuurcijfers moeten zich echter nog vertalen in hogere bedrijfswinsten. Vermits dit laatste al is gebeurd in de VS, ogen de Europese beurzen tamelijk duur in vergelijking met hun Amerikaanse tegenvoeters, maar dat risico hoor je als belegger nu eenmaal te nemen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De zeer lage inflatiemetingen over de afgelopen maanden zullen de ECB volgens professor Stefan Duchateau overigens aanzetten tot verdere maatregelen om de korte termijnrente nog verder te drukken. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor wie zou wachten op hogere vergoedingen op het spaarrekeningen). De verbeterde economische vooruitzichten die vervat zitten in de meest recente Europese conjunctuurcijfers moeten zich echter nog vertalen in hogere bedrijfswinsten. Vermits dit laatste al is gebeurd in de VS, ogen de Europese beurzen tamelijk duur in vergelijking met hun Amerikaanse tegenvoeters, maar dat risico hoor je als belegger nu eenmaal te nemen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.