Op de maandelijkse persconferentie van de Europese Centrale Bank verklaarde president Mario Draghi dat de Europese economie nog steeds met neerwaartse risico's worden geconfronteerd. Dat betekent dat de economische bodem nog steeds niet is bereikt.

Draghi gaf aan dat de binnenlandse en buitenlandse vraag zwak zal blijven, waardoor de implementatie van structurele hervormigen in de eurozone worden uitgesteld. De Italiaan herhaalde bovendien dat indien nodig negatieve rentevoeten zullen ingevoerd worden.

Op de maandelijkse persconferentie van de Europese Centrale Bank verklaarde president Mario Draghi dat de Europese economie nog steeds met neerwaartse risico's worden geconfronteerd. Dat betekent dat de economische bodem nog steeds niet is bereikt. Draghi gaf aan dat de binnenlandse en buitenlandse vraag zwak zal blijven, waardoor de implementatie van structurele hervormigen in de eurozone worden uitgesteld. De Italiaan herhaalde bovendien dat indien nodig negatieve rentevoeten zullen ingevoerd worden.