Philippe Gijsels van BNP Paribas verwacht dat de inflatie in de eurozone in de komende maanden weinig beweging zal laten zien. In de komenden maanden zal die ongeveer rond de huidige niveaus blijven hangen, met een verwacht gemiddelde van 0,90% over 2014 als geheel.

Het ziet er volgens Gijsels verder naar uit dat de economie in de eurozone op weg is naar herstel, zij het aan een minder krachtig tempo dat aanvankelijk was verwacht. Het lijkt onwaarschijnlijk dat in het vierde kwartaal een groei met 0,30% op kwartaalbasis kan opgetekend worden.

Philippe Gijsels van BNP Paribas verwacht dat de inflatie in de eurozone in de komende maanden weinig beweging zal laten zien. In de komenden maanden zal die ongeveer rond de huidige niveaus blijven hangen, met een verwacht gemiddelde van 0,90% over 2014 als geheel. Het ziet er volgens Gijsels verder naar uit dat de economie in de eurozone op weg is naar herstel, zij het aan een minder krachtig tempo dat aanvankelijk was verwacht. Het lijkt onwaarschijnlijk dat in het vierde kwartaal een groei met 0,30% op kwartaalbasis kan opgetekend worden.