Op de valutamarkten vraagt men zich af welke de volgende munt zal zijn die door de knieën zal gaan. Gisteren kreeg de Turkse lira het moeilijk en algemeen wordt verwacht dat de koers van de lira in de komende dagen onder druk zal blijven staan. De Turkse centrale bank maakt zich inmiddels grote zorgen over de evolutie van de nationale munt.

De prijsdruk bij de lira heeft onrechtstreeks te maken met de plannen van de Amerikaanse centrale bank om de ondersteuningsmaatregelen terug te schroeven. Daardoor is de rente in de Verenigde Staten gestegen en vloeit er opnieuw geld naar de VS zelf.

Op de valutamarkten vraagt men zich af welke de volgende munt zal zijn die door de knieën zal gaan. Gisteren kreeg de Turkse lira het moeilijk en algemeen wordt verwacht dat de koers van de lira in de komende dagen onder druk zal blijven staan. De Turkse centrale bank maakt zich inmiddels grote zorgen over de evolutie van de nationale munt. De prijsdruk bij de lira heeft onrechtstreeks te maken met de plannen van de Amerikaanse centrale bank om de ondersteuningsmaatregelen terug te schroeven. Daardoor is de rente in de Verenigde Staten gestegen en vloeit er opnieuw geld naar de VS zelf.