De Cypriotische minister van Financiën Michael Sarris heeft zijn ontslag aangekondigd, waarmee hij toegeeft aan de druk die onder andere vanuit de orthodoxe kerk op hem werd uitgeoefend. De kerk zou aan de bankenbelasting ruim 120 miljoen euro verloren hebben.

De euro lag er vandaag opnieuw wankel bij en algemeen wordt verwacht dat de Europese eenheidsmunt nog moeilijke dagen voor de boeg heeft.

Simon Derrick, London-based chief currency strategist bij Bank of New York Mellon Corporation, denkt dat de euro zal terugvallen tot 1,23 tot 1,24 dollar tegen de zomer.

De Cypriotische minister van Financiën Michael Sarris heeft zijn ontslag aangekondigd, waarmee hij toegeeft aan de druk die onder andere vanuit de orthodoxe kerk op hem werd uitgeoefend. De kerk zou aan de bankenbelasting ruim 120 miljoen euro verloren hebben. De euro lag er vandaag opnieuw wankel bij en algemeen wordt verwacht dat de Europese eenheidsmunt nog moeilijke dagen voor de boeg heeft. Simon Derrick, London-based chief currency strategist bij Bank of New York Mellon Corporation, denkt dat de euro zal terugvallen tot 1,23 tot 1,24 dollar tegen de zomer.