Tegen de achtergrond van de nieuwe politiek van de Bank of Japan was de persconferentie van de ECB volgens ABN Amro wat teleurstellend.

De Europese centrale bankpresident gaf in zijn speech aan dat hij het risico op een nieuwe terugval van de Europese economie nog altijd groot acht.

Hij wees hiermee met name op de grote regionale verschillen in kredietmarkten in Europa. Ondanks de lage rente is het voor bedrijven in de zuidelijke landen nog steeds veel moeilijker om aan krediet te komen dan in de noordelijke.

Verder gaf Draghi aan dat Europa haast moet maken met de beloofde Bankenunie en het gezamenlijke toezicht op banken.

Tegen de achtergrond van de nieuwe politiek van de Bank of Japan was de persconferentie van de ECB volgens ABN Amro wat teleurstellend. De Europese centrale bankpresident gaf in zijn speech aan dat hij het risico op een nieuwe terugval van de Europese economie nog altijd groot acht. Hij wees hiermee met name op de grote regionale verschillen in kredietmarkten in Europa. Ondanks de lage rente is het voor bedrijven in de zuidelijke landen nog steeds veel moeilijker om aan krediet te komen dan in de noordelijke. Verder gaf Draghi aan dat Europa haast moet maken met de beloofde Bankenunie en het gezamenlijke toezicht op banken.