De afwijkende prestatie van de Duitse beurs zou volgens ABN Amro te maken kunnen hebben met de relatief grote krimp (0,6%) die de Duitse economie in het laatste kwartaal van 2012 heeft doorgemaakt. Overigens was het vierde kwartaal voor nagenoeg alle ontwikkelde landen een kwartaal van krimp.

Nadat de Verenigde Staten eerder al een krimp van 0,1% hadden gepubliceerd, volgden deze week Japan met een krimp van eveneens 0,1% en de eurozone met gemiddeld 0,6%.

Binnen deze laatste regio was weer een groot verschil tussen de sterker krimpende periferie en een gematigder krimp in de kern met - zoals al gezegd - Duitsland als uitzondering.

Dat de beurzen niet sterker daalden op deze cijfers houdt volgens ABN Amro vermoedelijk verband met de verbeterende vooruitzichten voor de economie in de loop van dit jaar.

De afwijkende prestatie van de Duitse beurs zou volgens ABN Amro te maken kunnen hebben met de relatief grote krimp (0,6%) die de Duitse economie in het laatste kwartaal van 2012 heeft doorgemaakt. Overigens was het vierde kwartaal voor nagenoeg alle ontwikkelde landen een kwartaal van krimp. Nadat de Verenigde Staten eerder al een krimp van 0,1% hadden gepubliceerd, volgden deze week Japan met een krimp van eveneens 0,1% en de eurozone met gemiddeld 0,6%. Binnen deze laatste regio was weer een groot verschil tussen de sterker krimpende periferie en een gematigder krimp in de kern met - zoals al gezegd - Duitsland als uitzondering. Dat de beurzen niet sterker daalden op deze cijfers houdt volgens ABN Amro vermoedelijk verband met de verbeterende vooruitzichten voor de economie in de loop van dit jaar.