2013 is het jaar waarin de eurozone het langverwachte 'einde van de tunnel' in zicht kreeg. Voor het eerst in 18 maanden werden de groeicijfers immers nog eens in het groen geschreven. Maar euforie is volgens Belfius Research zeker nog niet op zijn plaats.

2013 is ook het jaar dat de rentevoeten historische laagterecords kenden. Zo verlaagde de Europese centrale Bank op 7 november nogmaals de kortetermijnrente - tot 0,25 %, het laagste peil ooit - en ontnam heel wat spaarders de hoop op beterschap. Beleggers zijn dan ook eens te meer op zoek naar manieren om het rendement van hun beleggingen op te krikken.

2013 is het jaar waarin de eurozone het langverwachte 'einde van de tunnel' in zicht kreeg. Voor het eerst in 18 maanden werden de groeicijfers immers nog eens in het groen geschreven. Maar euforie is volgens Belfius Research zeker nog niet op zijn plaats. 2013 is ook het jaar dat de rentevoeten historische laagterecords kenden. Zo verlaagde de Europese centrale Bank op 7 november nogmaals de kortetermijnrente - tot 0,25 %, het laagste peil ooit - en ontnam heel wat spaarders de hoop op beterschap. Beleggers zijn dan ook eens te meer op zoek naar manieren om het rendement van hun beleggingen op te krikken.