De Europese werkloosheidscijfers voor de maand mei werden naar boven aangepast tot 12,20%, dit als gevolg van een opwaartse aanpassing van de Franse cijfers. De evolutie van de werkloosheid verschilt sterk van land tot land: in Spanje en Griekenland bedraagt die 27%, in Oostenrijk maar 4,70%.

In verschillende Europese landen zijn de spanningen inmiddels opnieuw opgelopen. Dat is het geval in Griekenland, maar ook in Italië.

Premier Enrico Letta wordt binnen zijn coalitie met groeiende tegenstand geconfronteerd, één coalitiepartner dreigt met ontslag omdat de hervormingen niet snel genoeg doorgevoerd worden.

De Europese werkloosheidscijfers voor de maand mei werden naar boven aangepast tot 12,20%, dit als gevolg van een opwaartse aanpassing van de Franse cijfers. De evolutie van de werkloosheid verschilt sterk van land tot land: in Spanje en Griekenland bedraagt die 27%, in Oostenrijk maar 4,70%. In verschillende Europese landen zijn de spanningen inmiddels opnieuw opgelopen. Dat is het geval in Griekenland, maar ook in Italië. Premier Enrico Letta wordt binnen zijn coalitie met groeiende tegenstand geconfronteerd, één coalitiepartner dreigt met ontslag omdat de hervormingen niet snel genoeg doorgevoerd worden.