Die prestatie was hoofdzakelijk te danken, aan KBC en AB-InBev die hand in hand elk meer dan 6% hoger afsloten. Op de valutamarkten kreeg de euro opnieuw een paar klappen en dat had alles te maken met de zwakke economische indicatoren die vanmiddag werden bekendgemaakt.

Uit de BBP-cijfers over het vierde kwartaal bleek dat de Europese economie in het vierde kwartaal dieper is weggezakt in een recessie. Het BBP kromp met 0,60% en dat was de sterkste daling sinds het eerste kwartaal van 2009. Op jaarbasis kromp dat BBP met 0,50%.

Die prestatie was hoofdzakelijk te danken, aan KBC en AB-InBev die hand in hand elk meer dan 6% hoger afsloten. Op de valutamarkten kreeg de euro opnieuw een paar klappen en dat had alles te maken met de zwakke economische indicatoren die vanmiddag werden bekendgemaakt. Uit de BBP-cijfers over het vierde kwartaal bleek dat de Europese economie in het vierde kwartaal dieper is weggezakt in een recessie. Het BBP kromp met 0,60% en dat was de sterkste daling sinds het eerste kwartaal van 2009. Op jaarbasis kromp dat BBP met 0,50%.