Delhaize startte vanmorgen fors, maar moest in de loop van de dag terugplooien. Uiteindelijk kon de koers een winst van iets minder dan 2% vasthouden.

Ageas moest op de cijfers anderzijds ruim anderhalf procent prijsgeven, maar de sterkste daler was UCB met een verlies van ruim 4%.

Reactie van de Afgevaardigd Bestuurder Delhaize

Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, had volgende toelichting op de vanmorgen gepubliceerde cijfers:

"Ondanks de moeilijke marktomstandigheden zien wij tekenen die er op wijzen dat onze investeringen positieve resultaten genereren, met een hogere omgezet en een sterke generatie van onze kasstroom in de laatste drie maanden. De herpositionering van Food Lion blijft ons vertrouwen geven voor de toekomst. In het derde kwartaal hebben de geherpositioneerde winkels, goed voor 60% van het Food Lion-netwerk, een positieve vergelijkbare omzet geboekt, resulterend in een vlakke prestatie voor het Food Lion-uithangbord, aangepast voor inflatie. De recente komst van Roland Smith als CEO van Delhaize America zal bijdragen tot de verdere versnelling van de huidige transformatie van onze Amerikaanse activiteiten."

"In België zijn de economische en concurrentiële omstandigheden niet verbeterd. En hoewel we niet tevreden zijn met de evolutie van ons marktaandeel, toch worden we aangemoedigd door dit tweede opeenvolgende kwartaal van positieve vergelijkbare omzetgroei. Daar bovenop beginnen onze initiatieven in Zuidoost-Europa en Azië aan kracht te winnen en leveren ze stevige omzetgroei op in combinatie met een verbeterde rendabiliteit."

"We blijven focussen op de verbetering van onze prijscompetitiviteit, maar zijn daarbij onze discipline op het niveau van de kasstroom niet uit het oog verloren. Deze aanpak zou moeten leiden tot duurzame omzetgroei en de realisatie van aandeelhouderswaarde. Met de realisatie van €323 miljoen vrije kasstroom tijdens de eerste negen maanden van 2012 hebben we een aanzienlijke vooruitgang geboekt in onze doelstelling om €500 miljoen vrije kasstroom te realiseren in 2012. Toch bleef de onderliggende bedrijfsmarge van de Groep in het voorbije kwartaal geïmpacteerd door onze inspanningen om onze prijspositie doorheen de Groep structureel te verbeteren. Wij hebben er vertrouwen in dat wij de onderkant van de verwachtingsvork van onze onderliggende operationele winst voor het boekjaar zullen bereiken."

Delhaize startte vanmorgen fors, maar moest in de loop van de dag terugplooien. Uiteindelijk kon de koers een winst van iets minder dan 2% vasthouden. Ageas moest op de cijfers anderzijds ruim anderhalf procent prijsgeven, maar de sterkste daler was UCB met een verlies van ruim 4%.Reactie van de Afgevaardigd Bestuurder Delhaize Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, had volgende toelichting op de vanmorgen gepubliceerde cijfers: "Ondanks de moeilijke marktomstandigheden zien wij tekenen die er op wijzen dat onze investeringen positieve resultaten genereren, met een hogere omgezet en een sterke generatie van onze kasstroom in de laatste drie maanden. De herpositionering van Food Lion blijft ons vertrouwen geven voor de toekomst. In het derde kwartaal hebben de geherpositioneerde winkels, goed voor 60% van het Food Lion-netwerk, een positieve vergelijkbare omzet geboekt, resulterend in een vlakke prestatie voor het Food Lion-uithangbord, aangepast voor inflatie. De recente komst van Roland Smith als CEO van Delhaize America zal bijdragen tot de verdere versnelling van de huidige transformatie van onze Amerikaanse activiteiten." "In België zijn de economische en concurrentiële omstandigheden niet verbeterd. En hoewel we niet tevreden zijn met de evolutie van ons marktaandeel, toch worden we aangemoedigd door dit tweede opeenvolgende kwartaal van positieve vergelijkbare omzetgroei. Daar bovenop beginnen onze initiatieven in Zuidoost-Europa en Azië aan kracht te winnen en leveren ze stevige omzetgroei op in combinatie met een verbeterde rendabiliteit." "We blijven focussen op de verbetering van onze prijscompetitiviteit, maar zijn daarbij onze discipline op het niveau van de kasstroom niet uit het oog verloren. Deze aanpak zou moeten leiden tot duurzame omzetgroei en de realisatie van aandeelhouderswaarde. Met de realisatie van €323 miljoen vrije kasstroom tijdens de eerste negen maanden van 2012 hebben we een aanzienlijke vooruitgang geboekt in onze doelstelling om €500 miljoen vrije kasstroom te realiseren in 2012. Toch bleef de onderliggende bedrijfsmarge van de Groep in het voorbije kwartaal geïmpacteerd door onze inspanningen om onze prijspositie doorheen de Groep structureel te verbeteren. Wij hebben er vertrouwen in dat wij de onderkant van de verwachtingsvork van onze onderliggende operationele winst voor het boekjaar zullen bereiken."