De voorbije drie weken werd in het rood afgesloten en sommige beleggers zijn op zoek getrokken naar koopjes. De macro-economische indicatoren willen echter niet echt mee.

De Amerikaanse werkloosheidscijfers van afgelopen vrijdag toonden een verdeeld beeld. De jobcreatie was met 175.000 misschien iets hoger dan verwacht, maar daar stond tegenover dat het april-cijfer met 19.000 eenheden naar beneden werd aangekocht.

Robert Albertson van Sandler O'Neill berekende dat wanneer de Amerikaanse arbeidsmarkt in de komende vijf maanden telkens ongeveer 180.000 nieuwe jobs kan toevoegen de werkloosheidsgraad op het einde van dit jaar in de buurt van 6,50% zou kunnen staan.

De voorbije drie weken werd in het rood afgesloten en sommige beleggers zijn op zoek getrokken naar koopjes. De macro-economische indicatoren willen echter niet echt mee. De Amerikaanse werkloosheidscijfers van afgelopen vrijdag toonden een verdeeld beeld. De jobcreatie was met 175.000 misschien iets hoger dan verwacht, maar daar stond tegenover dat het april-cijfer met 19.000 eenheden naar beneden werd aangekocht. Robert Albertson van Sandler O'Neill berekende dat wanneer de Amerikaanse arbeidsmarkt in de komende vijf maanden telkens ongeveer 180.000 nieuwe jobs kan toevoegen de werkloosheidsgraad op het einde van dit jaar in de buurt van 6,50% zou kunnen staan.