Op de meeste beurzen blijven de verliezen voor de indices beperkt tot een vork van een kwart tot een half procent.

Ook de euro heeft zich wat herpakt en noteert opnieuw boven 1,30 dollar. Telenet staat bloot aan winstnemingen, maar daarbuiten zijn er geen grote verschuivingen binnen de BEL 20.

Neerwaartse risico's econmisch herstel

In Europa sprak ECB-president Draghi over neerwaartse risico's ten aanzien van economisch herstel, waarvan hij overigens wel verwacht dat het in de tweede helft van dit jaar zal optreden.

Inmiddels is volgens ABN Amro wel de Europese werkloosheid opgelopen tot een erg hoog peil, wat leidt tot een beperking van de bestedingsmogelijkheden. Daar staat tegenover dat de liquiditeitsinjecties van de ECB nog niet volledig effect hebben gehad in de kredietverlening, zodat daar nog enige ruimte zit voor economische groei.

De AEX kon zich niet aan het internationale beeld onttrekken en is vorige week per saldo met ruim 3% gedaald tot 300,95 op vrijdag. De index stabiliseert nu aan de onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal. Pas boven de tussenliggende weerstanden van 316,67 en 320,18 kan technisch worden gesproken van een echte verbetering.

De afgelopen week zijn er weer veel bedrijven met resultaten naar buiten gekomen. De verwachtingen werden overtroffen door UPS, Basf, Broadcom, Archer-Daniels-Midland en Reckitt Benckiser. Tegenvallend waren volgens ABN Amro echter de cijfers van Exxon Mobil, Wessanen en Emerson Electric.

Op de meeste beurzen blijven de verliezen voor de indices beperkt tot een vork van een kwart tot een half procent. Ook de euro heeft zich wat herpakt en noteert opnieuw boven 1,30 dollar. Telenet staat bloot aan winstnemingen, maar daarbuiten zijn er geen grote verschuivingen binnen de BEL 20.Neerwaartse risico's econmisch herstel In Europa sprak ECB-president Draghi over neerwaartse risico's ten aanzien van economisch herstel, waarvan hij overigens wel verwacht dat het in de tweede helft van dit jaar zal optreden. Inmiddels is volgens ABN Amro wel de Europese werkloosheid opgelopen tot een erg hoog peil, wat leidt tot een beperking van de bestedingsmogelijkheden. Daar staat tegenover dat de liquiditeitsinjecties van de ECB nog niet volledig effect hebben gehad in de kredietverlening, zodat daar nog enige ruimte zit voor economische groei. De AEX kon zich niet aan het internationale beeld onttrekken en is vorige week per saldo met ruim 3% gedaald tot 300,95 op vrijdag. De index stabiliseert nu aan de onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal. Pas boven de tussenliggende weerstanden van 316,67 en 320,18 kan technisch worden gesproken van een echte verbetering. De afgelopen week zijn er weer veel bedrijven met resultaten naar buiten gekomen. De verwachtingen werden overtroffen door UPS, Basf, Broadcom, Archer-Daniels-Midland en Reckitt Benckiser. Tegenvallend waren volgens ABN Amro echter de cijfers van Exxon Mobil, Wessanen en Emerson Electric.