Europese beurzen pogen weer recht te krabbelen, zwak technisch plaatje bij AEX

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar ten opzichte van de opening zijn de verliezen een stuk kleiner geworden. De Euro Stoxx 50 verliest nog zowat een half procent, in het geval van de BEL 20 is het verlies zelfs teruggevallen tot minder dan een half procent. Het verlies voor KBC is inmiddels opgelopen tot 3,50%.

Op de obligatiemarkten blijven de Spaanse en Italiaanse staatsobligaties onder druk staan. Daarnaast moet ook de euro weer terrein prijsgeven, hoewel de Europese eenheidsmunt voorlopig kan standhouden boven het niveau van 1,30 dollar.

AEX heeft technisch verkoopsignaal gegeven

Vorige week woensdagmorgen zakte bij opening de AEX door de eerste steun op 320,18 en vervolgens werd ook de belangrijke steun op 316,67 gekraakt. Verdere dalingen worden volgens ABN Amro verwacht richting de 300-305 zone.

Hier komen belangrijke lange termijn steunniveaus binnen. Om onder de korte termijn druk uit te komen dient de index het proces van lagere toppen en bodems te neutraliseren. Een notering boven de laatste top op 327,23 zal het beeld technisch doen verbeteren.

Afgelopen donderdag is de AEX onder 316,67 gesloten. Dit is ook op basis van het weekslot gebeurd, zodat verdere dalingen mogen worden verwacht. De eerste koersdoelen liggen op respectievelijk 305 en vervolgens 291. Vooralsnog vindt deze correctie plaats in een langere termijn opwaarts gerichte trend. De opgaande trend ligt op dit moment rond de 295 punten. Behoudenheid is geboden en is het wachten of de lange termijn steunniveaus hun werk gaan doen. Boven de 327 klaart het korte termijn beeld enigszins op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content