Afgelopen week stond op de eerste plaats in het teken van de centrale banken, zo merkte ABN Amro op. Zowel de Bank of England als de Europese Centrale Bank (ECB) lieten hun officiële rentetarieven ongewijzigd op respectievelijk 0,5% en 0,75%. Ze gaven aan daar voorlopig geen verandering in aan te zullen brengen.

De markten reageerden daar in het algemeen tevreden op. Met uitzondering van een aantal aandelenbeurzen in opkomend Azië beleefden de toonaangevende beurzen een week met gestaag stijgende koersen. Ook de dalende obligatiekoersen in de Europese kernlanden en de Verenigde Staten en de stijgende koersen in landen als Italië en Spanje wijzen op meer risicobereidheid.

Afgelopen week stond op de eerste plaats in het teken van de centrale banken, zo merkte ABN Amro op. Zowel de Bank of England als de Europese Centrale Bank (ECB) lieten hun officiële rentetarieven ongewijzigd op respectievelijk 0,5% en 0,75%. Ze gaven aan daar voorlopig geen verandering in aan te zullen brengen. De markten reageerden daar in het algemeen tevreden op. Met uitzondering van een aantal aandelenbeurzen in opkomend Azië beleefden de toonaangevende beurzen een week met gestaag stijgende koersen. Ook de dalende obligatiekoersen in de Europese kernlanden en de Verenigde Staten en de stijgende koersen in landen als Italië en Spanje wijzen op meer risicobereidheid.