De sterkte of zwakte van de economie en de daaraan gekoppelde inflatieverwachtingen zal in grote mate het beleid van de ECB bepalen.

Wanneer de motor blijft sputteren wordt de kans op nog meer exceptionele maatregelen alleen maar groter. We gaan volgens Gijsels waarschijnlijk een volatiele zomer tegemoet, waarbij grote koersbewegingen op de beurzen niet geschuwd zullen worden.

Van grote volatiliteit is op de Europese beurzen vandaag niet veel te merken, hoewel de belangrijkste indices hun verliezen ten opzichte van vanmorgen nog wat hebben uitgediept. De euro slaagt er voorlopig niet meer in om door de kaap van 1,29 dollar te breken.

De sterkte of zwakte van de economie en de daaraan gekoppelde inflatieverwachtingen zal in grote mate het beleid van de ECB bepalen. Wanneer de motor blijft sputteren wordt de kans op nog meer exceptionele maatregelen alleen maar groter. We gaan volgens Gijsels waarschijnlijk een volatiele zomer tegemoet, waarbij grote koersbewegingen op de beurzen niet geschuwd zullen worden. Van grote volatiliteit is op de Europese beurzen vandaag niet veel te merken, hoewel de belangrijkste indices hun verliezen ten opzichte van vanmorgen nog wat hebben uitgediept. De euro slaagt er voorlopig niet meer in om door de kaap van 1,29 dollar te breken.