Donderdag vergadert de Europese Centrale Bank, maar de kans is klein dat er iets zal veranderen aan de monetaire politiek. De Europese inflatie steeg in november opnieuw tot 0,90%, dit volgens de "flash" print die afgelopen week vrijdag gepubliceerd werd.

De lichte opleving was algemeen verwacht en daarmee is de vrees voor een tweede negatieve verrassing wat de inflatiecijfers betreft opnieuw kleiner geworden. Toch zal de ECB de evolutie van de inflatie in de komende maanden nauwgezet in de gaten blijven houden.

Donderdag vergadert de Europese Centrale Bank, maar de kans is klein dat er iets zal veranderen aan de monetaire politiek. De Europese inflatie steeg in november opnieuw tot 0,90%, dit volgens de "flash" print die afgelopen week vrijdag gepubliceerd werd. De lichte opleving was algemeen verwacht en daarmee is de vrees voor een tweede negatieve verrassing wat de inflatiecijfers betreft opnieuw kleiner geworden. Toch zal de ECB de evolutie van de inflatie in de komende maanden nauwgezet in de gaten blijven houden.