De Japanse beurs beleefde eens te meer een zwakke dag, met een verlies van circa anderhalf procent voor de Nikkei index. Op het eerste gezicht zijn er geen factoren die de koersen kunnen ondersteunen.

Het Amerikaans jobcijfer van afgelopen vrijdag kwam volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ongeveer uit in lijn met de verwachtingen.

De marktimpact was dan ook redelijk beperkt, alhoewel het de Amerikaanse aandelenmarkten toch toeliet wat van de verliezen van de afgelopen weken goed te maken.

De Europese Centrale Bank had vroeger op de week een stuk minder dovish dan verwacht geklonken, wat een kans op verdere onmiddellijke actie verkleint.

Dat heeft volgens Gijsels zijn impact op de EUR/USD ook niet heeft gemist, de koers van de euro is verder gestegen.

De Japanse beurs beleefde eens te meer een zwakke dag, met een verlies van circa anderhalf procent voor de Nikkei index. Op het eerste gezicht zijn er geen factoren die de koersen kunnen ondersteunen. Het Amerikaans jobcijfer van afgelopen vrijdag kwam volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ongeveer uit in lijn met de verwachtingen. De marktimpact was dan ook redelijk beperkt, alhoewel het de Amerikaanse aandelenmarkten toch toeliet wat van de verliezen van de afgelopen weken goed te maken. De Europese Centrale Bank had vroeger op de week een stuk minder dovish dan verwacht geklonken, wat een kans op verdere onmiddellijke actie verkleint. Dat heeft volgens Gijsels zijn impact op de EUR/USD ook niet heeft gemist, de koers van de euro is verder gestegen.