De beurzen in Europa zijn vandaag met winst geopend, na de publicatie van de resultaten van de ECB-stresstest op de banken het afgelopen weekend. In Brussel bleef de koerswinst van de Bel20-index beperkt tot ongeveer een half procent, maar in andere landen (Parijs, Frankfurt, Londen) schommelde de winst rond 1 procent.

Ook de euro werd vanochtend iets duurder (+0,2 procent) tegenover de dollar. De financiële aandelen deden het opvallend goed: KBC werd ruim 1 procent duurder. In Amsterdam ging ING 2,2 procent hoger, in Parijs klom Société Générale bijna 1,5 procent en in Frankfurt werd Commerzbank zelfs meer dan 6,5 procent duurder.

Beleggers zijn opgelucht dat de meeste banken in de stresstest zijn geslaagd. Het aandeel van restbank Dexia, die technisch niet geslaagd is maar van een uitzonderingsstatuut kan genieten, won op zijn beurt 3,7 procent. (Belga/NS)

De beurzen in Europa zijn vandaag met winst geopend, na de publicatie van de resultaten van de ECB-stresstest op de banken het afgelopen weekend. In Brussel bleef de koerswinst van de Bel20-index beperkt tot ongeveer een half procent, maar in andere landen (Parijs, Frankfurt, Londen) schommelde de winst rond 1 procent.Ook de euro werd vanochtend iets duurder (+0,2 procent) tegenover de dollar. De financiële aandelen deden het opvallend goed: KBC werd ruim 1 procent duurder. In Amsterdam ging ING 2,2 procent hoger, in Parijs klom Société Générale bijna 1,5 procent en in Frankfurt werd Commerzbank zelfs meer dan 6,5 procent duurder. Beleggers zijn opgelucht dat de meeste banken in de stresstest zijn geslaagd. Het aandeel van restbank Dexia, die technisch niet geslaagd is maar van een uitzonderingsstatuut kan genieten, won op zijn beurt 3,7 procent. (Belga/NS)