De ondertoon op de markten blijft echter goed, dit in afwachting van een aantal belangrijke gebeurtenissen die deze week op de agenda staan.

Er zijn natuurlijk de Europese verkiezingen van overmorgen, terwijl het Duits grondwettelijk hof een uitspraak moet doen over de geldingskracht van de Europese steunplannen.

Binnen Europa is er echter nog altijd onenigheid wat betreft de plannen om de controle op de banken te verhogen. De Duitse minister van Financiën Schaüble verklaarde dat de Europese Centrale Bank onmogelijk alle 6000 banken uit de eurozone kan controleren. Volgens de Breughel think tank draait het er in feite om dat niet meer dan 200 banken 95% van alle activa controleren.

Aegon stelt hoogte van het interimdividend vast

Op 9 augustus 2012 heeft AEGON een interimdividend vastgesteld over het boekjaar 2012. Aandeelhouders hebben de keuze gekregen uit een interimdividend in contanten of in aandelen. Het dividend in contanten bedraagt EUR 0,10 per gewoon aandeel en wordt vanaf 14 september 2012 betaalbaar gesteld.

Aandeelhouders die hebben gekozen voor een dividend in aandelen ontvangen één nieuw gewoon aandeel per 42 gewone aandelen.

De aandelenfractie is bepaald aan de hand van de gemiddelde aandelenkoers op Euronext Amsterdam in de periode van 3 tot en met 7 september 2012. De waarde van het dividend in aandelen is ongeveer gelijk aan het dividend in contanten.

Binck voert fikse tariefsverlaging door voor actieve beleggers in Nederland

Per 1 oktober 2012 verlaagt Binck in Nederland de tarieven voor al haar klanten. Actieve beleggers profiteren van lagere transactiekosten terwijl de minder actieve klant, de zogeheten buy & hold belegger, niet langer bewaarloon betaalt.

BinckBank introduceert hiervoor twee tariefstructuren: Binck Basic waarbij niet langer bewaarloon wordt berekend en Binck Active met fors verlaagde tarieven voor onder andere opties, Turbo's en Sprinters. Klanten kunnen zelf bepalen welke keuze voor hen het voordeligst is.

Aan Binck Active voegt Binck bovendien een aantal innovaties toe die voor de actieve belegger van grote meerwaarde zijn. Zo bevat het pakket het splinternieuwe Binck360. Dit hypermoderne handelsplatform is de afgelopen anderhalf jaar in nauwe samenwerking met actieve beleggers ontwikkeld.

Naast een professioneel platform beschikken beleggers over een marginsysteem dat kijkt naar de totale effectenportefeuille, waardoor met name derivatenbeleggers minder margin hoeven aan te houden.

De ondertoon op de markten blijft echter goed, dit in afwachting van een aantal belangrijke gebeurtenissen die deze week op de agenda staan. Er zijn natuurlijk de Europese verkiezingen van overmorgen, terwijl het Duits grondwettelijk hof een uitspraak moet doen over de geldingskracht van de Europese steunplannen. Binnen Europa is er echter nog altijd onenigheid wat betreft de plannen om de controle op de banken te verhogen. De Duitse minister van Financiën Schaüble verklaarde dat de Europese Centrale Bank onmogelijk alle 6000 banken uit de eurozone kan controleren. Volgens de Breughel think tank draait het er in feite om dat niet meer dan 200 banken 95% van alle activa controleren. Aegon stelt hoogte van het interimdividend vast Op 9 augustus 2012 heeft AEGON een interimdividend vastgesteld over het boekjaar 2012. Aandeelhouders hebben de keuze gekregen uit een interimdividend in contanten of in aandelen. Het dividend in contanten bedraagt EUR 0,10 per gewoon aandeel en wordt vanaf 14 september 2012 betaalbaar gesteld. Aandeelhouders die hebben gekozen voor een dividend in aandelen ontvangen één nieuw gewoon aandeel per 42 gewone aandelen. De aandelenfractie is bepaald aan de hand van de gemiddelde aandelenkoers op Euronext Amsterdam in de periode van 3 tot en met 7 september 2012. De waarde van het dividend in aandelen is ongeveer gelijk aan het dividend in contanten.Binck voert fikse tariefsverlaging door voor actieve beleggers in Nederland Per 1 oktober 2012 verlaagt Binck in Nederland de tarieven voor al haar klanten. Actieve beleggers profiteren van lagere transactiekosten terwijl de minder actieve klant, de zogeheten buy & hold belegger, niet langer bewaarloon betaalt. BinckBank introduceert hiervoor twee tariefstructuren: Binck Basic waarbij niet langer bewaarloon wordt berekend en Binck Active met fors verlaagde tarieven voor onder andere opties, Turbo's en Sprinters. Klanten kunnen zelf bepalen welke keuze voor hen het voordeligst is. Aan Binck Active voegt Binck bovendien een aantal innovaties toe die voor de actieve belegger van grote meerwaarde zijn. Zo bevat het pakket het splinternieuwe Binck360. Dit hypermoderne handelsplatform is de afgelopen anderhalf jaar in nauwe samenwerking met actieve beleggers ontwikkeld. Naast een professioneel platform beschikken beleggers over een marginsysteem dat kijkt naar de totale effectenportefeuille, waardoor met name derivatenbeleggers minder margin hoeven aan te houden.