Hoewel de recessie achter ons ligt, zal de reële bbp-groei in 2013 volgens KBC zeer mager uitvallen en nauwelijks boven 0% uitstijgen. Gegeven een beperkte herneming van de particuliere consumptie zien we de kwartaalgroei vanaf de tweede jaarhelft geleidelijk aantrekken.

Het herstel van de residentiële woningbouw en de bedrijfsinvesteringen zal meer tijd vergen. Door de zwakke invoerbehoeften kan de netto-uitvoer nog een bescheiden groeibijdrage leveren. Het aarzelende herstel zal zich in 2014 doorzetten, maar een krachtige groei zit er ook dan allicht niet in.

Hoewel de recessie achter ons ligt, zal de reële bbp-groei in 2013 volgens KBC zeer mager uitvallen en nauwelijks boven 0% uitstijgen. Gegeven een beperkte herneming van de particuliere consumptie zien we de kwartaalgroei vanaf de tweede jaarhelft geleidelijk aantrekken. Het herstel van de residentiële woningbouw en de bedrijfsinvesteringen zal meer tijd vergen. Door de zwakke invoerbehoeften kan de netto-uitvoer nog een bescheiden groeibijdrage leveren. Het aarzelende herstel zal zich in 2014 doorzetten, maar een krachtige groei zit er ook dan allicht niet in.