De situatie in Latijns-Amerika biedt volgens professor Stefan Duchateau in de huidige constellatie weinig perspectief. De hogere Amerikaanse rente zet neerwaartse druk op de wisselkoersen in deze regio, hetgeen resulteert in een slechtere importpositie die echter niet kan worden gecompenseerd door een verbetering van de exportpositie die immers te veel verbonden is aan de grondstoffenmarkten, die een zwak patroon blijven vertonen.

In defensief gerichte portefeuilles geeft dit aanleiding tot een algemene verkorting van de looptijden van obligaties, De posities in aandelen (met nadruk in Europa) kunnen geleidelijk worden opgebouwd tot maximaal 30%, terwijl posities in High Yield en Emerging bonds in beperkte mate ( en met voldoend korte looptijden) aangehouden mogen blijven.

In dynamische portefeuilles worden de aandelenbeleggingen tot 50 à 60% verhoogd, met nadrukkelijke accenten in de VS, Europa en in mindere mate China, waar Duchateau zich hoofdzakeljik concentreert op de consumentenmarkt. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De situatie in Latijns-Amerika biedt volgens professor Stefan Duchateau in de huidige constellatie weinig perspectief. De hogere Amerikaanse rente zet neerwaartse druk op de wisselkoersen in deze regio, hetgeen resulteert in een slechtere importpositie die echter niet kan worden gecompenseerd door een verbetering van de exportpositie die immers te veel verbonden is aan de grondstoffenmarkten, die een zwak patroon blijven vertonen. In defensief gerichte portefeuilles geeft dit aanleiding tot een algemene verkorting van de looptijden van obligaties, De posities in aandelen (met nadruk in Europa) kunnen geleidelijk worden opgebouwd tot maximaal 30%, terwijl posities in High Yield en Emerging bonds in beperkte mate ( en met voldoend korte looptijden) aangehouden mogen blijven. In dynamische portefeuilles worden de aandelenbeleggingen tot 50 à 60% verhoogd, met nadrukkelijke accenten in de VS, Europa en in mindere mate China, waar Duchateau zich hoofdzakeljik concentreert op de consumentenmarkt. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.