Ook de Brusselse BEL 20 opende opnieuw hoger, met een winst van ruim een kwart procent. Daarmee krijgt de index de kaap van 2250 punten weer in het vizier. Echt opvallende bewegingen zijn er in feite niet, hoewel D'Ieteren toch een winst van meer dan 2% kan tonen.

Cofinimmo neemt alle aandelen van Immopol Dendermonde over

Gisteren verwierf de Cofinimmo Groep de totaliteit van de aandelen van de vennootschap Immopol Dendermonde NV, in handen van Cordeel Zetel Temse NV en Cordeel Hoeselt NV. Immopol Dendermonde NV heeft als enig actief een gebouw gelegen te Dendermonde, Kroonveldlaan 30, waarvan de constructiewerken eind maart werden opgeleverd.

Het gebouw is voor 18 jaar verhuurd aan de Regie der Gebouwen en de huurovereenkomst startte op 01.04.2012. De Federale Politie zal het in de loop van de maand april 2012 in gebruik nemen. De definitieve datum van in gebruikname is echter nog niet gekend. De huur zal jaarlijks geïndexeerd worden.

De Regie der Gebouwen zal na verstrijken van de huurovereenkomst de keuzemogelijkheid hebben om a) de huurovereenkomst te vernieuwen voor een minimum periode van drie jaar, b) de site te verlaten, c) het gebouw te kopen voor een prijs die overeenkomt met de conventionele waarde, afgeschreven aan 3% per jaar.

Deze transactie kadert volledig in de investeringsstrategie van Cofinimmo aangezien het gaat om vastgoed voor publiek gebruik, verhuurd aan een kwaliteitsvolle huurder op lange termijn. Cofinimmo opende op het bericht ruim 1% hoger.

Ook de Brusselse BEL 20 opende opnieuw hoger, met een winst van ruim een kwart procent. Daarmee krijgt de index de kaap van 2250 punten weer in het vizier. Echt opvallende bewegingen zijn er in feite niet, hoewel D'Ieteren toch een winst van meer dan 2% kan tonen. Cofinimmo neemt alle aandelen van Immopol Dendermonde over Gisteren verwierf de Cofinimmo Groep de totaliteit van de aandelen van de vennootschap Immopol Dendermonde NV, in handen van Cordeel Zetel Temse NV en Cordeel Hoeselt NV. Immopol Dendermonde NV heeft als enig actief een gebouw gelegen te Dendermonde, Kroonveldlaan 30, waarvan de constructiewerken eind maart werden opgeleverd. Het gebouw is voor 18 jaar verhuurd aan de Regie der Gebouwen en de huurovereenkomst startte op 01.04.2012. De Federale Politie zal het in de loop van de maand april 2012 in gebruik nemen. De definitieve datum van in gebruikname is echter nog niet gekend. De huur zal jaarlijks geïndexeerd worden. De Regie der Gebouwen zal na verstrijken van de huurovereenkomst de keuzemogelijkheid hebben om a) de huurovereenkomst te vernieuwen voor een minimum periode van drie jaar, b) de site te verlaten, c) het gebouw te kopen voor een prijs die overeenkomt met de conventionele waarde, afgeschreven aan 3% per jaar. Deze transactie kadert volledig in de investeringsstrategie van Cofinimmo aangezien het gaat om vastgoed voor publiek gebruik, verhuurd aan een kwaliteitsvolle huurder op lange termijn. Cofinimmo opende op het bericht ruim 1% hoger.