Geen enkel aandeel uit de BEL 20 kon de dinsdagsessie in de plus afsluiten. KBC was met een verlies van ruim 5% de sterkste daler, terwijl onder andere ook Bekaert rake klappen kreeg. Later deze week komen nog enkele Belgische bedrijven met kwartaalcijfers.

Opvallend is dat de Europese beurzen meer terrein moeten prijsgeven dan de Amerikaanse beurzen. Dat is deels te wijten aan het feit dat Europa veel meer afhankelijk is van de invoer van olie uit het Midden-Oosten dan de Verenigde Staten. Het onderbreken van de toevoerlijnen kan zodoende dramatische gevolgen hebben voor de Europese oliebevoorrading.

Geen enkel aandeel uit de BEL 20 kon de dinsdagsessie in de plus afsluiten. KBC was met een verlies van ruim 5% de sterkste daler, terwijl onder andere ook Bekaert rake klappen kreeg. Later deze week komen nog enkele Belgische bedrijven met kwartaalcijfers. Opvallend is dat de Europese beurzen meer terrein moeten prijsgeven dan de Amerikaanse beurzen. Dat is deels te wijten aan het feit dat Europa veel meer afhankelijk is van de invoer van olie uit het Midden-Oosten dan de Verenigde Staten. Het onderbreken van de toevoerlijnen kan zodoende dramatische gevolgen hebben voor de Europese oliebevoorrading.