Europese beurzen moeten terrein prijsgeven

De Europese beurzen moeten opnieuw terrein prijsgeven, hoewel de verliezen per saldo nog wel meevallen. De Euro Stoxx 50 verliest zowat 1%, in het geval van de BEL 20 bedraagt het verlies iets meer dan een halve procent. Met een winst van zowat anderhalf procent is bpost de sterkste stijger binnen de index.

Lage rentevoeten op lange termijnplaatsingen, 0%-tarieven op het korte einde, geen enkele inflatiedreiging en een centrale bank die om politieke redenen zeer welwillend geld injecteert om de economische groei blijvend te ondersteunen.

Een aandelenbelegger kan zich volgens professor Stefan Duchateau bij het poetsen van de toverlamp geen enkele verdere wens meer bedenken.

Of misschien toch één: geopolitieke stabiliteit. Maar ook daar zijn de gemoederen grotendeels bedaard na de recente diplomatieke benadering tussen de VS en Rusland.

Amerikaanse aandelen blijven vandaar een voorkeurspositie innemen in de gemengde fondsen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content