Is dit misschien het scenario dat zich langzaam maar zeker ontwikkelt rond de beurzen van de eens zo roemruchte BRIC landen: een goed verkopend verhaal, maar met ontgoochelende resultaten?

Of ontwikkelt zich nu recent een dramatische plotwending die de geduldige BRIC-beleggers toch aan de verhoopte resultaten zal helpen?

De laatste drie jaar waren volgens professor Stefan Duchateau alleszins ontluisterd voor het eens zo geloofwaardige groeiverhaal dat werd toegedicht aan de 4 grote ontluikende economieën die telkens konden bogen op krachtige groei-impulsen.

Deze konden worden afgeleid uit hun fundamentele vooruitgang inzake productiviteit (zoals in China en India ), hun bevolkingsdynamiek (zoals in India en Brazilië) die hun interne consumptie structureel moet ondersteunen, hun stijgende opleidingsniveau (zoals in China en India - met 400.000 ingenieurs die er jaarlijks afstuderen) of hun dominante positie in de grondstoffenmarkt (zoals in het "herboren" Rusland of Brazilië). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Is dit misschien het scenario dat zich langzaam maar zeker ontwikkelt rond de beurzen van de eens zo roemruchte BRIC landen: een goed verkopend verhaal, maar met ontgoochelende resultaten? Of ontwikkelt zich nu recent een dramatische plotwending die de geduldige BRIC-beleggers toch aan de verhoopte resultaten zal helpen? De laatste drie jaar waren volgens professor Stefan Duchateau alleszins ontluisterd voor het eens zo geloofwaardige groeiverhaal dat werd toegedicht aan de 4 grote ontluikende economieën die telkens konden bogen op krachtige groei-impulsen. Deze konden worden afgeleid uit hun fundamentele vooruitgang inzake productiviteit (zoals in China en India ), hun bevolkingsdynamiek (zoals in India en Brazilië) die hun interne consumptie structureel moet ondersteunen, hun stijgende opleidingsniveau (zoals in China en India - met 400.000 ingenieurs die er jaarlijks afstuderen) of hun dominante positie in de grondstoffenmarkt (zoals in het "herboren" Rusland of Brazilië). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.