Het is nog altijd wachten op de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand november. Ajay Rajadhyaksha, co-chief global FICC research bij Barclays Plc, rekent persoonlijk op 185.000 nieuwe jobs buiten de landbouwsector vorige maand, tegenover 204.000 in november.

Daardoor zou de werkloosheidsgraad teruggedrongen worden tot 7,20 %. Een zwak rapport zou de FED er ongetwijfeld toe brengen om de tapering-plannen voor onbepaalde tijd te begraven. Anderzijds zou alleen een ijzersterk rapport de Amerikaanse centrale bank er toe brengen om al in december met taperen te beginnen.

Het is nog altijd wachten op de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand november. Ajay Rajadhyaksha, co-chief global FICC research bij Barclays Plc, rekent persoonlijk op 185.000 nieuwe jobs buiten de landbouwsector vorige maand, tegenover 204.000 in november. Daardoor zou de werkloosheidsgraad teruggedrongen worden tot 7,20 %. Een zwak rapport zou de FED er ongetwijfeld toe brengen om de tapering-plannen voor onbepaalde tijd te begraven. Anderzijds zou alleen een ijzersterk rapport de Amerikaanse centrale bank er toe brengen om al in december met taperen te beginnen.