De Krim was volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg BNP Paribas Fortis Private Banking, in de 19de eeuw al goed voor een oorlog tussen de toenmalige Europese grootmachten. Ook vandaag zorgt het strategisch gelegen schiereiland aan de Zwarte Zee voor spanningen.

De Krim, vandaag nog steeds de thuisbasis van de Russische zwartezeevloot, behoort al eeuwenlang tot Rusland. Maar in de jaren vijftig schonk Chroetsjov het aan de sovjetdeelstaat Oekraïne. Kon hij weten dat die deelstaat zich enkele decennia later zou afscheuren van het Russische moederland. Eigenlijk ligt de schuld voor de huidige problemen dan ook bij vermelde Chroetsjov.

De Krim was volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg BNP Paribas Fortis Private Banking, in de 19de eeuw al goed voor een oorlog tussen de toenmalige Europese grootmachten. Ook vandaag zorgt het strategisch gelegen schiereiland aan de Zwarte Zee voor spanningen. De Krim, vandaag nog steeds de thuisbasis van de Russische zwartezeevloot, behoort al eeuwenlang tot Rusland. Maar in de jaren vijftig schonk Chroetsjov het aan de sovjetdeelstaat Oekraïne. Kon hij weten dat die deelstaat zich enkele decennia later zou afscheuren van het Russische moederland. Eigenlijk ligt de schuld voor de huidige problemen dan ook bij vermelde Chroetsjov.