Fitch Ratings verlaagde afgelopen vrijdag de kredietrating voor Italië met één streeptje tot BBB plus, dit als gevolg van de politieke onzekerheid waarin het land is verzeild geraakt na de parlementsverkiezingen. Bovendien blijft de outlook voor het land negatief.

In een toelichting op de cijfers verklaarde Fitch dat het na de verkiezingen onwaarschijnlijk is dat het land een stabiele regering zal krijgen.

De Europese beleggers liggen echter niet echt meer wakker van wat de ratinghuizen zeggen en vertellen, zoals vanmorgen is gebleken.

Fitch Ratings verlaagde afgelopen vrijdag de kredietrating voor Italië met één streeptje tot BBB plus, dit als gevolg van de politieke onzekerheid waarin het land is verzeild geraakt na de parlementsverkiezingen. Bovendien blijft de outlook voor het land negatief. In een toelichting op de cijfers verklaarde Fitch dat het na de verkiezingen onwaarschijnlijk is dat het land een stabiele regering zal krijgen. De Europese beleggers liggen echter niet echt meer wakker van wat de ratinghuizen zeggen en vertellen, zoals vanmorgen is gebleken.