Twee leden van de Europese Centrale Bank verklaarden gisteren dat de getroffen buitengewone maatregelen niet te lang in voege mogen blijven.

Zowel Yves Mersch als Peter Praet pakten met een dergelijke waarschuwing uit. Volgens Mersch krijgen we een vals beeld van de situatie wanneer die maatregelen te lang van kracht zijn.

Praet voerde daar nog aan toe dat de maatregelen hun kracht verliezen naarmate ze langer aangehouden worden. Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, verklaarde gisteren te verwachten dat de inflatie in 2014 duidelijk onder het niveau van 2% zal terugvallen.

Twee leden van de Europese Centrale Bank verklaarden gisteren dat de getroffen buitengewone maatregelen niet te lang in voege mogen blijven. Zowel Yves Mersch als Peter Praet pakten met een dergelijke waarschuwing uit. Volgens Mersch krijgen we een vals beeld van de situatie wanneer die maatregelen te lang van kracht zijn. Praet voerde daar nog aan toe dat de maatregelen hun kracht verliezen naarmate ze langer aangehouden worden. Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, verklaarde gisteren te verwachten dat de inflatie in 2014 duidelijk onder het niveau van 2% zal terugvallen.