Terwijl volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de belofte was dat de Europese aandelen aantrekkelijk zouden zijn in 2013.

Nu kan dat natuurlijk altijd nog gebeuren want we zijn halverwege. Toch heerst bij Europese beleggers een vorm van teleurstelling. In het afgelopen halfjaar zijn er weinig echt grote problemen geweest. Althans verrassende. Dat de economie in Europa nauwelijks groeit is niet iets dat ineens vandaag naar voren kwam.

Het verhaal van Cyprus was weer snel verdwenen van de handelsschermen. Wat als er één probleem kan worden gezien is het wel de stijging van de obligatierente.

Deze liep op van 1,47% naar 1,7%. Natuurlijk is dat relatief fors maar het zal bedrijven er niet van weerhouden als ze dat van plan zouden zijn om te gaan investeren.

Terwijl volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de belofte was dat de Europese aandelen aantrekkelijk zouden zijn in 2013. Nu kan dat natuurlijk altijd nog gebeuren want we zijn halverwege. Toch heerst bij Europese beleggers een vorm van teleurstelling. In het afgelopen halfjaar zijn er weinig echt grote problemen geweest. Althans verrassende. Dat de economie in Europa nauwelijks groeit is niet iets dat ineens vandaag naar voren kwam. Het verhaal van Cyprus was weer snel verdwenen van de handelsschermen. Wat als er één probleem kan worden gezien is het wel de stijging van de obligatierente. Deze liep op van 1,47% naar 1,7%. Natuurlijk is dat relatief fors maar het zal bedrijven er niet van weerhouden als ze dat van plan zouden zijn om te gaan investeren.