De beweging wordt gevoed door de hoop dat de Europese schuldencrisis opnieuw ingedijkt zal kunnen worden. De beleggers hopen met andere woorden dat Griekenland en Portugal ook ditmaal nog door de mazen van het net zal spartelen.

Dan is er nog de factor FED. Het is volgens professor Stefan Duchateau altijd al meer kunst dan wetenschap geweest om commentaren van FED-Gouverneurs te analyseren om hieruit vervolgens de correcte conclusies te trekken.

Het komt er dikwijls op neer om tussen de regels de lezen, vooral door er op te letten op wat niet wordt gezegd en intussen een aantal

verborgen boodschappen proberen op te pikken.

Bij dit laatste element mag je ook hulp verwachten uit de aanvullende commentaren die door diverse bewindvoerders worden aangereikt om nadien de overtrokken reacties op de financiële markten wat bij te sturen. Een beetje specifieke opleiding in dit vakgebied is meestal ook mooi meegenomen.

De beweging wordt gevoed door de hoop dat de Europese schuldencrisis opnieuw ingedijkt zal kunnen worden. De beleggers hopen met andere woorden dat Griekenland en Portugal ook ditmaal nog door de mazen van het net zal spartelen. Dan is er nog de factor FED. Het is volgens professor Stefan Duchateau altijd al meer kunst dan wetenschap geweest om commentaren van FED-Gouverneurs te analyseren om hieruit vervolgens de correcte conclusies te trekken. Het komt er dikwijls op neer om tussen de regels de lezen, vooral door er op te letten op wat niet wordt gezegd en intussen een aantal verborgen boodschappen proberen op te pikken. Bij dit laatste element mag je ook hulp verwachten uit de aanvullende commentaren die door diverse bewindvoerders worden aangereikt om nadien de overtrokken reacties op de financiële markten wat bij te sturen. Een beetje specifieke opleiding in dit vakgebied is meestal ook mooi meegenomen.