De Stoxx Europe 600 Index kan dit jaar namelijk met 30% gaan stijgen als we Ian Harnett, analist bij Absolute Strategy Research, mogen geloven.

Harnett heeft recht van spreken, want hij adviseerde vorig jaar rond de bodem om aandelen te gaan kopen. Daarmee zou de Stoxx vier keer beter presteren dan de S&P 500 Index.

JPMorgan Chase & Co.'s hoofd Europese equity strategy Mislav Matejka gelooft eveneens sterk in de Europese beurzen. Naar de reden waarom hoeft niet zo ver worden gezocht: de Europese bedrijfsresultaten gaan sneller stijgen dan de Amerikaanse.

Harnett en Matejka zien een 'powerful cocktail' in de richting van een verdere stijging wijzen. Beide analisten geloven dat er wat de bedrijfsresultaten betreft ruimte is voor positieve verrassingen.

InterContinental Hotels Group, de Britse eigenaar van Holiday Inn, en de Duitse verkoper van sportsschoenen Puma AG in

Herzogenaurach, zouden volgens Harnett en Matejka moeten profiteren van het feit dat de Amerikanen meer gaan consumeren.

Beide analisten geven de voorkeur aan high-beta stocks zoals bovenvermeld tweetal. Europese bedrijven gaan meer kunnen profiteren van de opleving dan de Amerikaanse, dit om de eenvoudige reden dat ze tijdens de crisis minder personeel hebben ontslagen.

De Stoxx Europe 600 Index kan dit jaar namelijk met 30% gaan stijgen als we Ian Harnett, analist bij Absolute Strategy Research, mogen geloven. Harnett heeft recht van spreken, want hij adviseerde vorig jaar rond de bodem om aandelen te gaan kopen. Daarmee zou de Stoxx vier keer beter presteren dan de S&P 500 Index. JPMorgan Chase & Co.'s hoofd Europese equity strategy Mislav Matejka gelooft eveneens sterk in de Europese beurzen. Naar de reden waarom hoeft niet zo ver worden gezocht: de Europese bedrijfsresultaten gaan sneller stijgen dan de Amerikaanse. Harnett en Matejka zien een 'powerful cocktail' in de richting van een verdere stijging wijzen. Beide analisten geloven dat er wat de bedrijfsresultaten betreft ruimte is voor positieve verrassingen. InterContinental Hotels Group, de Britse eigenaar van Holiday Inn, en de Duitse verkoper van sportsschoenen Puma AG in Herzogenaurach, zouden volgens Harnett en Matejka moeten profiteren van het feit dat de Amerikanen meer gaan consumeren. Beide analisten geven de voorkeur aan high-beta stocks zoals bovenvermeld tweetal. Europese bedrijven gaan meer kunnen profiteren van de opleving dan de Amerikaanse, dit om de eenvoudige reden dat ze tijdens de crisis minder personeel hebben ontslagen.