De afgelopen week kende weer de nodige volatiliteit. De uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen zorgde voor een mini-opfklakkering van de Europese schuldencrisis.

Maar de dalende trend zette zich niet door. Wie de koersontwikkeling van de STOXX Europe 600 bekijkt, zal nauwelijks iets opmerken (voor de Euro Stoxx 50 die veel meer banken en verzekeraars bevat, is de beweging iets uitgesprokener).

Dat de Europese beurzen geen verdere verkoopgolf kenden, had ook veel met Wall Street te maken.

De S&P 500 leek even op weg om stevig onderuit te gaan maar kon zich aan sussende woorden van Ben Bernanke optrekken. Wat onthouden we uit de koersbewegingen van vorige week?, zo vraagt Van Herck zich af.

Het is duidelijk dat de beurzen in een tijdelijke neerwaartse correctie zitten. Hij denkt dat er de komende dagen nog enkele procenten afkunnen en indien deze verwachting uitkomt, zal Van Herck die laatste daling zeker aangrijpen om opnieuw in een aantal kwaliteitswaarden te stappen.

In de defensieve sectoren die de afgelopen dagen zijn blijven verder stijgen, is Leleux reeds gepositioneerd (via Pernod-

Ricard, AB InBev en UCB). Van Herck kijkt nu eerder naar de cyclische waarden (BMW, Solvay, Umicore,...) waar sommige

aandelen reeds 10% verloren.

Indien hij van mening is dat de correctie op zijn laatste benen loopt, zal hij opnieuw een opbouwenadvies hanteren.

De afgelopen week kende weer de nodige volatiliteit. De uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen zorgde voor een mini-opfklakkering van de Europese schuldencrisis. Maar de dalende trend zette zich niet door. Wie de koersontwikkeling van de STOXX Europe 600 bekijkt, zal nauwelijks iets opmerken (voor de Euro Stoxx 50 die veel meer banken en verzekeraars bevat, is de beweging iets uitgesprokener). Dat de Europese beurzen geen verdere verkoopgolf kenden, had ook veel met Wall Street te maken. De S&P 500 leek even op weg om stevig onderuit te gaan maar kon zich aan sussende woorden van Ben Bernanke optrekken. Wat onthouden we uit de koersbewegingen van vorige week?, zo vraagt Van Herck zich af. Het is duidelijk dat de beurzen in een tijdelijke neerwaartse correctie zitten. Hij denkt dat er de komende dagen nog enkele procenten afkunnen en indien deze verwachting uitkomt, zal Van Herck die laatste daling zeker aangrijpen om opnieuw in een aantal kwaliteitswaarden te stappen. In de defensieve sectoren die de afgelopen dagen zijn blijven verder stijgen, is Leleux reeds gepositioneerd (via Pernod- Ricard, AB InBev en UCB). Van Herck kijkt nu eerder naar de cyclische waarden (BMW, Solvay, Umicore,...) waar sommige aandelen reeds 10% verloren. Indien hij van mening is dat de correctie op zijn laatste benen loopt, zal hij opnieuw een opbouwenadvies hanteren.